Koroknai Klári mosolyog

Milyen a tökéletes koktél?

 

Az, amelyik egyensúlyban van. Készülhet bármilyen összetevőből, ha sikerül elérni azt a hatást, hogy az ízek kiegészítsék egymást. Ne alkossa túl sok hozzávaló, ami azonban belekerül, az egytől-egyig minőségi alapanyag legyen. Fontos a külcsín is, hogy a szemem is megkívánja.

 

Mire vagy legbüszkébb a pályádból?

 

Talán arra, hogy a mai napig a munkám a szenvedélyem, hogy sikerült megőrizni ezt a kincset ebben a rohanó és sikerorientált világban. A másik, amikor az állandó megrendelőim illetve vendégeim maximálisan rám bízzák magukat. Ha össze kellene foglalnom, akkor a bizalom az, amire a legbüszkébb vagyok.

 

Mi a legnehezebb benne?

 

Régebben azt éreztem, hogy nőként sokkal nehezebb érvényesülni. Háromszor annyit kellett bizonyítanom, mint egy férfinak. Ma már nem kell ezzel küzdenem.

 

Ki az a három személy, aki leginkább meghatározza a szakmai karriered?

 

Elsőként Kovács Kristófot (Déryné bisztro) szeretném kiemelni, mert kb 10 éve folyamatosan inspirál a munkához való hozzáállása, maximalizmusa, profizmusa. A másik személy Szőke Szabolcs, aki 13 éve megmutatta azt az irányt, ami még itthon nem volt ismert. Az általa tanultak miatt mertem külföldön is szerencsét probálni, hogy kamatoztassam a tudásomat. A harmadik pedig én magam, hogy folyamatosan éltessem a tüzet és hogy higgyek magamban.

 

Merre induljon valaki, ha ma bartender szeretne lenni?

 

Ma már itthon is fantasztikus koktélos képzések vannak, azonban egy 3 hónapos képzés kevés, de kezdetnek tökéletes. Én Kiss Antal alapképzését javaslom, majd ezután Nagy Zoltán (Boutiq’ Bár) kemény, de világszínvonalú oktatását. Ezután irány külföld. Minél több helyen érdemes gyakorlatot és tapasztalatot szerezni. Ezekkel az iskolákkal a világ bármely pontján megállja a helyét az, aki ezt a hivatást választja.